Dy viktima të tjera të koronavirusit në shkollat ​​serbe në Kosovë

Në 24 orët e fundit, 25 raste të reja të koronavirusit janë regjistruar në zonat serbe në Kosovë, ndërsa dy persona kanë vdekur si rezultat i covid-19, u njoftua në konferencën e sotme për shtyp në Mitrovicën e Veriut.

30.07.2020 - 12:00
24 0

Sipas fjalëve të epidemiologut Dr. Aleksandar Antonijević, që nga pjesa e fundit, 10 persona të tjerë janë trajtuar si të kuruar të kovida-19. "Pesë raste të reja janë regjistruar në Mitrovicën e Veriut, ndërsa numri i përgjithshëm i personave të infektuar në atë qytet ishte 243.

Një numër më i vogël i pacientëve është në Zveçan, ku 118 janë aktiv, dhe janë regjistruar tre raste të reja. Numri më i madh i rasteve të reja, shtatë, është regjistruar në Leposavic, ku janë infektuar gjithsej 157 njerëz.

Në Zvečan dhe Zubin Potok, në 24 orët e fundit, nuk ka pasur raste të reja të konfirmuara ", tha Antonijević. Sipas tij, që nga fillimi i epidemisë, Instituti i Shëndetit Publik në Mitrovicën e Veriut ka testuar gjithsej 3,361 persona, dhe 77 janë diagnostikuar me kovid -19, ndërsa që nga 18 qershor, numri i rasteve aktive është 530. Sipas tij, numri i rasteve të reja në Kosovën qendrore është rritur me 10 në 24 orët e fundit, kështu që tani gjithsej 174 persona janë infektuar me koronavirus.

Antonijeviç vëren gjithashtu se shumica e pacientëve janë duke u trajtuar në KBC në Mitrovicën e Veriut (85), në Qendrën Klinike "Serbia", KC "Dragisa Misovic" dhe në Kragujevac, dy pacientë janë duke u trajtuar, ndërsa në Nish, tre pacientë janë shtruar në spital Ai shton se janë 436 pacientë në izolimin në shtëpi. Antonijeviç tha se situata më e vështirë është në Sirinicka Zupa,

ku shumica e pacientëve vijnë nga në fazën e përparuar të sëmundjes dhe me pneumoni të rëndë.

https://youtu.be/CWnxy48yS4A

Burimi: Kosovo-online

Pax logo Logo projekta Nsi logo