Një vdekje në komunitetet serbe, 26 të infektuar

Sipas të dhënave të fundit, në komunitetet serbe në Kosovë, një person ka vdekur si pasojë e virusit korona, ndërsa 26 raste të tjera të infeksionit janë regjistruar në bazë të 67 mostrave të përpunuara, njoftoi sot Shtabi i Krizave i Komunës së Mitrovicës Veriore.

24.08.2021 - 10:00
Img 6716

I ndjeri është nga Mitrovica e Veriut.

Sapo të infektuar nga komunat: Mitrovica e Veriut (11), Zubin Potok (3), Leposavic (3), Gracanica (3), Gjilan (3), Peja (2) dhe Zvecan (1).

116 raste janë aktualisht aktive.

Numri i përgjithshëm i pacientëve sipas komunave: Mitrovica e Veriut(1,939), Zveçan (1,035), Leposaviq (907) dhe Zubin Potok (644).

Deri më tani, 1,639 raste të infeksionit janë regjistruar në zonat serbe në jug të Ibrit.

Deri më tani, gjithsej 21,222 persona janë testuar në zonat serbe në Kosovë, nga të cilët 6,164 janë sëmurë.

Si rezultat i Kovid 19 në zonat serbe në Kosovë, 150 njerëz kanë vdekur që nga fillimi i epidemisë.

Burimi: RCP