Antonijeviç: Në komunitetet serbe, 11 pacientë të rinj, nga 45 përsëritur, 30 janë akoma pozitivë

Në bashkësitë serbe në Kosovë dhe Metohija, janë regjistruar 11 raste të reja të koronavirusit, konfirmoi për KoSS, epidemiologu i Institutit për Shëndet Publik në Mitrovicë, Aleksandar Antonijeviç.

27.07.2020 - 17:03
Img 5709

Në Institutin e Shëndetit Publik, të premten u testuan 60 mostra të pacientëve - 15 prej tyre dyshohet se kishin Covid-19, ndërsa 45 u rivendosën. Pasi mbërritën rezultatet nga laboratori "Syri i Zjarrit" gjatë fundjavës, u përcaktua se nga 45 të testuar, 30 janë akoma pozitivë për koronavirusin.

Në një prononcim për KoSSev, Antonijeviç shprehet se është i befasuar nga ky numër, sepse kanë kaluar më shumë se 18 ditë nga diagnostikimi i kovidit në shumë pacientë me përvojë.

"Doli në disa situata të tjera, por kurrë si kjo, në një numër kaq të madh," shpjegon Antonijevic. Nga 15 testuar rishtas të Premten, sa 11 rezultate pozitive arritën nga laboratori "Fiery Eye". Antonijeviç nuk ishte në gjendje të na jepte të dhëna më të hollësishme për të infektuarit rishtazi, por ai konfirmoi që shumica e pacientëve ishin nga Veriu i Kosovës, dhe se nga gjithsej 15 testuar, shtatë ishin vendosur tashmë në departamentin e gjoksit.

Sot u testuan edhe 60 persona të tjerë me simptoma të koronavirusit nga komunitetet serbe në Kosovë dhe Metohija. Mostrat e tyre u dërguan në laboratorin "Syri i Fiery". Antonijeviç deklaron se në ditët në vijim, pacientët e rinj do të kenë një avantazh në testim, në lidhje me ata persona të cilët tashmë janë diagnostikuar me COVID-19.

Burimi: Kossev